spotlight

ПРОЦЕДУРИ

spotlight

БИОГЕННИ ХРАНИ
ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

spotlight

БОУЕН ТЕРАПИЯ

spotlight

Масажи

spotlight

БИОКОЗМЕТИКА

spotlight

ЙОГА

Боуен

Печат
ПДФ
Ян
20

Революция в алтернативните методи на лечение на 21 век

УНИКАЛЕН МЕТОД ЗА ЛЕЧЕНИЕ И ЦЯЛОСТНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ОРГАНИЗМА

Не случайно техниката Боуен я наричат  „хомеопатията на мануалната терапия”. Тя си служи с малки, премерени интервенции на тялото, които го стимулират да се самолекува.
Техниката помага в облекчението на много специфични наранявания, остри и хронични здравни проблеми. Тя го прави холистично, чрез използване на вътрешните оздравителни механизми на тялото.
Терапевта изпраща сигнали към нервната система на определени места по тялото (мускули, сухожилия, нерви) и тялото отговаря своевременно.
Техниката е подходяща за хора на всяка възраст и във всякакво състояние.
Вместо да се фокусира върху отделно оплакване техниката се обръща към цялото тяло чрез възстановяване на баланса посредством вегетативната нервна система, която контролира повече от 80 % от телесните функции и е много податлива на стрес.
При боуен техниката се стимулира производството на колаген – главен белтък на съединителната тъкан. Всяко едно движение е напречно на мускулната тъкан и създава електричен заряд.
Когато правим движение боуен, там където отместваме се образува вдлъбнатина, която се пълни с клетъчна течност за 2-3 секунди.След отпускане на мястото се създават солитон вълни. Те задържат енергията в себе си. 2/3 от тялото на човек се състои от вода и чрез колагена и водата енергията тръгва по цялото тяло. На един мускул, който е докоснат са му необходими минимум 90 секунди, за да се върне в първоначалния си вид. Солитон вълната отминава в рамките на 2 минути като при това е задействала целия организъм. Този ефект можем да го сравним с цунами.

КАК РАБОТИ БУЕН ТЕХНИКАТА

Движенията и процедурите боуен могат да пренастроят тялото да се самолекува чрез активиране на съответните механизми посредством нервната, ендокринната и други системи в човешкия организъм.
Движенията се правят в основата, мястото на захващане или тялото на мускулите. Там се намират рецепторите, които информират нервната система за степента на напрежение, удължаване или разтягане на мускулно-жилната тъкан. Тези рецептори се стимулират при „провокативната” и „ претъркалящата” част от движението боуен. В следствие на това се променя дразненето възприемано от нервната система.
Всички движения правени около ставата директно влияят на ставната капсула. Тук отново нервната система получава стимул, за да се нормализира ставната функция.
Боуен се прави на нивото на повърхностната тъкан, която обгръща всички части на тялото и се нарича фасция. Тя играе важна роля в мускулната координация, правилната стойка, общата структурна и функционална цялост. Всички те се влияят негативно, когато фасцията се втвърди, усуква, дехидратира. Боуен спомага за взаимодействието между фасцията и нерва и по този начин се мобилизират мускулът и сухожилието.
Боуен движението възбужда рефлекси. Те предизвикват реакции във вътрешните органи, посредсвом стимулация на кожата, мускулите и нервите.
Много движения провокират акупунктурни точки и пресичат два или три меридиана едновременно. При боуен терапията се получават бързи промени в акупунктурния пулс и тялото се връща в баланс.
Някои процедури активират дрениране в лимфната система, като по този начин стимулират имунната система.
Често при боуен се инициира детоксикация. Така се подобрява възможността на тялото да функционира на клетъчно ниво.

КАКВО ЛЕКУВА БОУЕН ТЕРАПИЯТА

• БОЛКИ И СТЯГАНЕ В ГОРНАТА ЧАСТ НА ГЪРБА И ЗОНАТА НА РАМЕНЕТЕ
• СКОВАНОСТ ВЪВ ВРАТА
• ПРОБЛЕМИ В БЪБРЕЦИТЕ И ПИКОЧНИЯ МЕХУР
• ИНФЕКЦИЯ НА ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА
•  ЛИМФЕН ЗАСТОЙ
• ВИЕНЕ НА СВЯТ
• ОБЩ ОТОК
• СКОЛИОЗА
• ГРЪДНА БОЛКА
• СТРЕС
• БЕЗСЪНИЕ
• ДЕПРЕСИИ
• ПРОБЛЕМИ СЪС СИНУСИТЕ
• СТИМУЛИРАНЕ НА ЕНЕРГИИНИЯ ПОТОК
• ПРОБЛЕМИ С ДИШАНЕТО
• МУСКУЛНО-СКЕЛЕТНИ ПРОБЛЕМИ ОТ ШИЙНАТА ДО ЛУМБАЛНАТА ЗОНА
• СИСТЕМНО ПРЕНАПРЕЖЕНИЕ
• СПОРТНИ ТРАВМИ
• МИГРЕНА
• ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ И ДРУГИ СТОМАШНО ЧРЕВНИ ПРОБЛЕМИ
• ПРОБЛЕМИ В ШИЯТА И РАМОТО
• ОБЛЕКЧАВАНЕ СИМПТОМИТЕ ПРИ МЕНО ПАУЗА
• ПОЛОЖИТЕЛНО СЕ ПОВЛИЯВАТ МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА, ПАРКИНСОН, ИНСУЛТ И ИНФАРКТ
Печат
ПДФ
Апр
08

Отзиви на пациенти

ОтзивиОтзивиОтзиви
Р. ЦАНКОВ
Симптоми: Проблеми със стомашно-чревния тракт, силна хронична умора, нервно напрежение, лека депресия, стрес
„След първите две процедури, особено след първата, ми стана необичайно студено, но ми беше спокойно, замаяно и пусто – хубаво чувство. По време на процедурите се отпусках много дълбоко. След първите процедури сънят ми беше неспокоен, но това не ме притесняваше, защото показваше реакция на организма. След това постепенно енергията ми нарастваше, събуждах се отпочинал и със желание за живот. Успокоиха ми се червата. Остана ми проблемът със стомаха, който се дължи на упорита бактерия.  Поля Боранска ме изпрати при Доц. Лалев и той установи точната бактерия и диагноза. Аз направих 6 процедури и се убедих, че Боуен е много ефективна техника. Благодаря на Поля Боранска.”

С. ПЕТКОВА
Казвам си Станислава Петкова и имам дискова херния от около 10 години. През това време съм се лекувала с медикаменти, когато имам кризи. През февруари 2011 ме заболя кръста както обикновено става през зимата. Започнах да пия лекарства, но болката не минаваше. Ходих за 10 дни през април на кални бани в Поморие. През май месец почуствах изтръпване в левия крак. Личния лекар ми даде направление за процедури. Ходих 10 дни във Военна болница. Правиха ми ултразвук и електрофореза с нивалин. Изтръпването на крака изчезна след петата процедура, но болката в кръста - не. Бях отчаяна защото това продължаваше много дълго време. През цялото време пиех какви ли не лекарства. След направен ЯМР в началото на август 2011 год., се установи че имам изявена дискова херния на ниво L5 S1 и протрузия на L4.
За терапията Боуен научих от дъщерята на Поля Боранска при една наша среща същото лято. При едно от посещенията на Поля Боранска в София ми направи една процедура. След няколко дни почуствах подобрение. По време на отпуската ми между 15 август и 6 септември направих още няколко терапии. В комбинация с няколко упражнения които Поля ми показа, в началото на септември не чуствах никаква болка.
Искам да изкажа благодарността си на Поля Боранска за това, че се почуствах като нова в момента в който вече не чуствах досадната болка, която влияеше на нормалния ми начин на живот.

И. ДОБРЕВ
В продължение на няколко години имах сериозни проблеми с общо главоболие, което често прерастваше в пулсации в слепоочията. Помощ от лекари не получих.Използвах непрекуснато обезболяващи. Другият проблем бе сериозна болка в дясното рамо. Започнах процедури по медота Боуен при г-жа Поля Боранска. След 7-8 процедури големият проблем с главоболието намаля до степен  на 2-3 дни много слабо и за кратко време. Резултатът за мен е много добър. За болката в рамото резултатът след процедурата бе светкавичен – болката изчезна веднага. При тези резултати ще продължа с поддържащи процедури.

За повече информация и контакти: 0887939298, Поля Боранска
Терапията се провежда в София, Плевен и Троян

след предварителна уговорка на горепосочения телефон.